-->
Welcome to my blog. Enjoy your reading ya!
Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon

22/12/2011 (4.09 A.M) - BERBLOGGING SEMULA

ASSALAMUALAIKUM W.B.T 

Aishh ~ Dah lama syira tak buat apa-2 entry baru dalam blog nie .
Dah terlalu tebal dah habuk-2  dan bersawang dalam blog Syira nie . Lebih kurang 3 bulan jugak laaa Syira tak mengupdate blog Syira nie . Biasa laa Syira sibuk sangat menyelesaikan masalah-2 yang melanda hidup syira . Tapi , pada hari ini , Syira akan memulakan semula kerja part time Syira nie sebagai BLOGGER .
Semoga kehadiran Syira dalam dunia blog nie semula , korang dapat terima dengan baik .


-SEKIAN-

Nota Kering : Syira bakal berkahwin dengan "PRINCE CHARMING" nya :D

JANGAN LUPA LIKE DAN COMMENT SEKALI YEA :)

Giveaway LuvBunny House

Assalammualaikum W.B.T.

LuvBunnyHouse buad GiveAway(GA) lah  . so , tanpa berfikir panjang dengan sepantas kilat nyer , Syira nak join .. (walau dah terlambat) :D

Syarat Nak Join

1) Mempunyai alamat di Malaysia 

2) Follow blog LuvBunny dan Cik Bunny. 

3) Like Fanpage Penaja. 

4) Post entri dengan tajuk "Giveaway LuvBunny House" , letak banner blog dan linkkan ke entri ni. 

5) Tag kalo nak tag. 

6) letak URL entri korang ke entri ni. kalo kat tempat lain Cik Bunny tak terima =p



 BANNER GA LUV BUNNY HOUSE


nOTAkERING : Tuah ayam nampak dikaki , Tuah manusia menang GA LUVBUNNYHOUSE 



JANGAN LUPA LIKE DAN COMMENT SEKALI YEA :)

Mila's Chocolate Giveaway 2011

Assalamualaikum. 
Give away lagi. Syira pantang tengok Give away nie , mesti nak join punya..

apa-2 pun ,

SAYA NAK MENANG COKLAT !!!



JANGAN LUPA LIKE DAN COMMENT SEKALI YEA :)

Angry Bird Keychain Giveaway By Lulu Caldina

Assalammualaikum W.B.T ..

Syira nak join giveaway by Cik Lulu Caldina . Cik Lulu nak bagi keychain Angry Birds !
Syira mmg minat giler ngn Angry Birds nie . 




Apa yang perlu dilakukan untuk memiliki keychain ni?
  1. Ambik banner kat atas, beserta link dan buat entri dengan tajuk
    "Angry Bird Keychain Giveaway By Lulu Caldina"
  2. Dah siap, tinggalkan URL link entri kat ruangan komen.
  3. Tarikh Tutup : 18 Oktober 2011.. 2 Petang.


NotaKering : Hope Syira jadi orang bertuah untuk menang keychain nie 

JANGAN LUPA LIKE DAN COMMENT SEKALI YEA :)

❤✿Saya Punya Impian✿❤-CONTEST

Assalammualaikum W.B.T .

Hello , Syira nak join contest pulak nie.  Contest "SAYA PUNYA IMPIAN".

Impian saya adalah ..
Eh2 , sekejap ! mari Syira terangkan dulu serba sedikit pasal contest nie ..

BISMILLAH

1. Contest ini telah dibuat oleh "BLOG AKU KAN"
2. Syarat-syarat nak join contest ni :

Cara dia senang jeh!
1. Buat tajuk Entry "Saya Punya Impian.." 
2. Buatlah entry macam mana sekali pun,Nak buat macam karangan budak tadika pun tak apa, nak buat entry macam orang educated pun tak apa.  It's up to U.
3. Tak payah nak letak banner ape2, cume kena bagitau contest dari sape and letak link ke contest ni sahaja.
4. Tak payah follow pun tak pe, tak payah nak tag-tag kawan.
5. Dah siap, letak link entry tu kat entry contest ni.
6. Tarikh tutup contest, 25hb Sept 2011.
7. Pemenang akan diumumkan di blog ni pada 1hb Oktober 2011.
8. Entry akan dinilai berdasarkan cerita yang logik dan menarik.

Hadiah dia : Terbaikk . (nak tahu kena join)

Okay , nie impian Cik Syira


Impian #1: Menjadi Pakar dalam bidang Forensik 

Amboihh . Pakar Forensik yea.. Sejak umur Syira 12 tahun lagi , Syira mmg minat dengan Forensik .
So , masa tingkatan 4 Syira ambil SAINS TULEN . Amin . keputusan SPM Syira sangat memuaskan .
Dan sekarang Syira sambung belajar lagi dalam bidang Makmal Sains Perubatan . InsyaAllah , ada rezeki , Syira akan sambung ke peringkat lebih tinggi dan mencari banyak pengalaman untuk menjadi Pakar Forensik .. Yeaaaahhh !!! (semangat ni)

Impian #2: Membina rumah Anak2 Yatim dan Orang Tua

Bila dah berjaya dan duit berkepul2 (amboi , dah perasan latu) , Syira nak bina rumah untuk anak2 yatim dan orang2 tua . Then rumah tu mestilah selesa dan dipenuhi kelengkapan untuk mereka terutama sekali pakar2 yang boleh menjaga mereka sebaik-baik nyer. Aminn~ (semoga impian tercapai)

Impian #3: Bawa family pergi menunaikan Haji 

Nie impian paling terpenting . Syira teringin bawa ayah, mama, nenek dan adik2 pergi menunaikan Haji dan Umrah (banyak duit Syira kann time tu) . Yelaa . Syira nak membalas segala jasa dorang yang selama ini snggup besusah demi Syira . Semoga Tuhan beri kesempatan pada Syira untuk membahagiakan family2 Syira . Family Syira adalah nyawa Syira . Tanpa mereka , Syira mungkin xkan ade sampai tahap ini . sob , sob ..(tahap diploma je)

Impian #4: Berkahwin dan mempunyai 3 orang anak 

 Amboih . 3 orang jew ke Cik Syira . Yelaa , taknak banyak2 . Syira bukan nyer robot pengeluar anak kan . ahahaha .. susah jaga anak banyak2 nie . macam2 kerenah . tapi senang cerita "ADA JODOH , ADA REZAKI , KAHWINLAH CIK SYIRA NANTI" (nanti Syira ajak sumer ahli blogg

NotaKering : Impian nak MENANG HADIAH UTAMA CONTEST  nie.. muahahahaha



JANGAN LUPA LIKE DAN COMMENT SEKALI YEA :)

Bila aku akan kahwin ??

Asslmualaikum W.B.T
Amboih , gempak gitu tajuk entry aku kali.

Actually , minggu lepas aku pergi satu majlis kenduri kahwin .
Siapa kahwin ? Makcik sebelah mak aku yg kahwin.
Meriah giler time uh . 
yelaa , jumpa dengan sanak saudara yang jauh2 kan.
Dalaa susah nak jumpa dorang sebab masing2 sibuk dengan hal peribadi dorang ..

kankankan ..

Tema majlis pinky and the purple . Terbaekkk :)

Bila dah berkumpul ramai2 dengan family . soalan cepumas yang aku akan dapat adalah ....

"EKAU PULAK BILA NAK NAIK PELAMIN? " (loghat N9)

Fullamakk ! Makan dalam ouh soalan tu ..
Aku cuba tengok IC aku .. 
1992 = 19 tahun umur aku tahun nie.

Agak2 lah nak suruh aku kahwin awal. Xpun muka aku nie nampak matang sangat kot ??

Tapi bila difikirkan , tertanya-tanya jugak bila agaknya aku akan berkahwin ?


notaKering : Tengok ramai kawan-kawan yang kahwin muda , bahagiakah mereka ?




JANGAN LUPA LIKE DAN COMMENT SEKALI YEA :)

Kawan vs Sahabat (SAD STORY)

Assalammualaikum . heylo peeps ! 

Dah makan belum ? Aku baru jewp lepas dinner bersama2 keluarga tersayang. Hari ini mama aku masakkan rendang kerang . (mood raya lagi) Sedap sangat2 tauwk ..



Back to main topic . KAWAN vs SAHABAT.

Apa itu KAWAN ?
Apa itu SAHABAT ?

Dalam usia aku yang semakin meningkat , aku semakin cuba memahami erti kedua-2 perkataan ini.
 Tp apa yang aku tahu , kawan lebih senang dicari daripada sahabat .


Betul ke kawan akan ada ketika kita senang sahaja , manakala sahabat pula akan ada ketika kita susah dan senang ?? Betul ke ?

Kalau betul , apa yang aku rasakan sekarang ini adalah aku lebih ramai kawan dari sahabat.
Tak kira lagi KAWAN yang MAKAN KAWAN , KAWAN yang TIKAM BELAKANG .

p/s : Aku harapkan aku dapat ramai kawan yang baik dan sejati . Bukan KAWAN MAKAN KAWAN dan KAWAN TIKAM BELAKANG. Dan apa yang sangat aku harapkan adalah KAWAN boleh jadi SAHABAT..



 Kawan yang baik ialah :
  • -kawan yang selalu menegur silap anda.
  • -yang selalu perasan akan perubahan diri anda. 
  • -yang cuba buat anda senyum walaupun hakikatnya memang dia tahu yang korang takkan senyum.
  • -yang layan kerenah korang walaupun dia orang ada kerja lain sebenarnya.
  • -yang tahu erti gurau, lawak, serius.
  • -yang faham hanya dengan kerlingan mata korang.
  • -yang hidupnya, percaya korang.
  • -yang dirinya tegak untuk korang.
  • -yang jiwanya seirama dengan korang.

 


JANGAN LUPA LIKE DAN COMMENT SEKALI YEA :)

Perkara pernah/mesti/selalu berlaku (HOT)

Assalammualaikum .. heyheyhey ! 

Entry ini sesuai untuk semua golongan kanak2, dewasa dan orang tua. (Espcially GIRLS)
(Aishh ~ yang tak suka membaca , boleh laa jugak baca entry niey ..)

Okay, back to topic.. PERKARA PERNAH/MESTI/SELALU BERLAKU..

Hah ! Tipulah kalau korang2 tak penah terjadi kan . Apa ?? Jadi apa ek ? Jum-jum . Kita tengok siapa yang kena . Muahahahaha (evil laugh)

1. KENTUT SENYAP TIME TENGAH TUNGGU BAS KAT BUSSTOP

Huhu ~ Jangan cakap korang tak pernah buat okay. Lepas kentut, mesti korang blahh pergi ke tempat lain kan kann ?? Amboi , senyap2 je kentut ! Nasib lah kalau tak ada bau .. Kalau berbau ???

2. TERSENDAWA KUAT-2 SEMASA DALAM SESUATU MAJLIS

Malu giler kut bila benda macam ni terjadi. If kentut tu , boleh laa cover2 lagi kann .. Bila sendawa , macam mana nak cover . Lagi kalau sendawa sampai menggegar satu MAJLIS (tipulah tu kan) ahahaha .. Apa pun tak boleh.

3. TERJELEPOK(Jatuh) DI DEPAN ORANG RAMAI

Tengah2 korang berjalan sambil control ayu/macho, tetiba korang terjatuh SOPAN ditengah2 orang ramai. Ya Allah. Malu sangat2 kankan ? Aishh ~ Lagi2 baju korang terkoyak ke, tumit kasut korang tercabut ke .. Tak dapat dibayangkan~

4. TERSALAH PEGANG TANGAN

Tengah korang syok2 berjalan bersama kawan/adik/girlfriend/boyfriend/suamiisteri , korang pun tanpa pandang ke belakang terus memegang TANGAN seseorang. Bila korang menoleh, tangan yang korang pegang tu bukan tangan orang yang korang kenali. ohh TIDAK ~ malu kutt .. muahahahaha .. If dapat orang yang hensem/cantik , tapela lagi kann .. 


Huh ! Mesti semua perkara pernah jadi kat anda dan anda sekalian kan. Tak baik tipu diri sendiri.. Apa ? Ada lagi perkara yang memalukan korang ? Jum lah share2 story. 


p/s: Semua yang dinyatakan di atas adalah berdasarkan pengalaman diri sendiri. Tiada kena mengena dengan orang lain yang masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia


JANGAN LUPA LIKE DAN COMMENT SEKALI YEA :)

KASIH , CINTA , KECEWA , SEDIH , GEMBIRA

KASIH duduk sendirian di hujung sudut perpustakaan.Tumpuan KASIH tidak terus ke buku. Fikiran KASIH menerawang ke tempat lain.Buntu memikirkan masalah yang menimpa.Apa yang pasti KASIH takkan sekali kali lari dari masalah itu.KASIH takkan mengaku kalah dengan perasaan sendiri.

Dari jauh CINTA yang duduk bertentangan dengan meja KASIH asyik memerhati gelagat KASIH.CINTA tahu waktu sebegini KASIH pasti akan menghabiskan masa di perpustakaan.Sudah lama CINTA meminati KASIH tapi CINTA tahu KASIH tidak mudah menerima CINTA.CINTA terus memerhati wajah KASIH menyayangi KASIH dalam diam.CINTA lantas sedar KASIH seakan menghadapi masalah besar.Wajah KASIH seceria selalu, bagai di rundung duka.Tiba-tiba CINTA terlihat kelibat KECEWA.

KECEWA menarik kerusi di sebelah KASIH.CINTA perhatikan saja gelagat KECEWA yang mengganggu KASIH.Nyata KASIH rimas dan kelihatan kurang selesa dengan kehadiran KECEWA.CINTA dapat lihat api kebencian di mata KASIH tapi apakan daya.CINTA hanya mampu melihat dari jauh.KECEWA memang berpengaruh.CINTA sedar KECEWA sudah lama meminati KASIH kalau tidak masakan KECEWA sering mengganggu KASIH.KASIH tetap tidak melayan KECEWA.dibiarkan KECEWA berlalu sepi.

Tidak lama selepas itu, kelihatan SEDIH sahabat KASIH menghampiri KASIH.Mereka mengajak KASIH keluar.CINTA bersedia untuk mengekori mereka.Hari ini CINTA pasti dan benar-benar yakin apa yang akan dilakukan.CINTA lekas mengejar mereka.

"KASIH..KASIH..KASIH.." tercungap-cungap CINTA mengejar KASIH menjerit nama KASIH."Boleh CINTA jumpa KASIH sebentar..?"KASIH mengangguk..

"Iya..ada apa yang boleh KASIH tolong CINTA?".Waaaaaaah..lembutnya suara KASIH.Jadi tidak hairanlah jika terlalu ramai yg ingin rapat dengan KASIH.

"KASIH, sudikah KASIH menerima CINTA?"

"Apa?CINTA bermimpikah?CINTA sedar tak apa yang CINTA katakan?KASIH minta maaf.Biar KASIH jelaskan.Andainya KASIH terima CINTA, KECEWA pasti datang mengganggu CINTA dan KASIH.CINTA mungkin takkan mengerti tapi KASIH harap CINTA terima keputusan KASIH ni. KASIH minta maaf."KASIH ingin berlalu pergi.

"KASIH..KASIH..tunggu.Dengar apa yang CINTA ingin katakan pula.Beri CINTA peluang untuk buktikan pada KASIH.CINTA tahu KECEWA pasti akan melakukan sesuatu jika kita bersama tapi tolonglah CINTA.Berilah CINTA peluang.CINTA dah lama perhatikan KASIH.Dah lama menaruh hati pada KASIH.Tolonglah KASIH."

"hmm..CINTA..nanti KASIH fikirkan dulu ye.KASIH pergi dulu.SEDIH dah lama tunggu KASIH."

"CINTA tunggu jawapn KASIH.Tolong ye KASIH.Beri CINTA peluang.Tolong lah fikirkan.Berilah peluang utk kita lupakan tentang orang lain.Tolong ye."

CINTA memerhati KASIH berlalu pergi.

KASIH takkan mungkin menerima CINTA kerana KASIH tidak mahu KECEWA mengapa apakan CINTA.KASIH juga sedia tahu yang SEDIH meminati CINTA.Tak mungki KASIH ingin lihat sahabatnya SEDIH berduka lara.

"CINTA, maafkan KASIH.KASIH tak mungkin dapat menjadi yang terbaik untuk CINTA.KECEWA pasti akan membuatkan kita tidak senang bersama.Lagipun KASIH pasti CINTA tahu SEDIH sentiasa ingin mendampingi CINTA.Tak mungkin kita akan bahagia dan kita akan sentiasa rasa bersalah bila SEDIH melihat kita.Maafkan KASIH ya CINTA..


Sepi berlalu di hati CINTA.KASIH seolah-olah menafikan perasaan di dalam jiwanya.Bagi KASIH biarlah KASIH menunggu GEMBIRA yang entah bila akan muncul dalam hidupnya.GEMBIRA..kenapa kau menjauh..?

p/s : apa yang kita harapkan tak mungkin akan kita miliki .. Dan apa yang kita miliki xsemesti nyer kekal untuk selama-2 nyer .. 

JANGAN LUPA LIKE DAN COMMENT SEKALI YEA :)

❤ ✿Contest Gambar Saya Hot ✿❤

Assalamualaikum .
(jawab..  jawabb .. xjawab dosa )

Tadi tengah usha-2 link kat Perempuan Blogger ..
lepas tu , ternampak lha satu link berkenaan satu contest ..
tangan pun gatal-2 laa usha link tersebut dan hati pun berkata join lha contest nieyh ..
muahahaha .. so , syiraa join jugakk ..

contest dibuad oleh cik Atie  bersempena buffday dye yang ke - **
"Contest Gambar Saya Hot"

SYARAT-SYARAT :
1. Terbuka untuk semua lapisan umur *bukan blogger pun boleh
2. Kategori :: perempuan/lelaki/couple/group
3. Buat satu entry 'Contest Gambar Saya Hot' link ke blog nie
4. Gambar-gambar peserta akan diupload di SINI
5. Pemenang akan dibuat mengikut jumlah 'like' dan kualiti gambar *like banyak tak bererti boleh menang
6. DILARANG membuat event di FB untuk like gambar
7. 5 pemenang akan dipilih bagi setiap kategori
8. Tarikh tutup :: 20 oktober 2011
tue ja syarat dia

kalau berminat boleh post gambar dekat PAGE aku atau pm FB
sertakan nama FB dan tempat tinggal
contest akan terbatal jika kurang dari 10 peserta

0kayhh guys .. nie pixa yang syira pertandingkan :)

HOT kann ? (perasan sekejap )

Nama model : Nur Atikah (juz cll her ES)
Umur : 21 tahun
Lokasi : KTV bukit bintang 

so mintak jasa baik korang untuk LIKE pix nie .. senang sahaja cara nyer ..

STEP 1 : 
LIKE PAGE BLOG NYAMUK TERBANG <CLICK SINI> 

STEP 2 :
LIKE PICTURE INI <CLICK SINI>





JANGAN LUPA LIKE DAN COMMENT SEKALI YEA :)

Hadiah buffday terbaikk :)


Asslamualaikum ..
(wajib jawab , xjawab dosa :D )
eishh ~ bukan main hepyy lgy kann syiraa .. yelaa .. baru lepas menyambut ulangtahun yang ke-19 (sweet-teen lgy ukeyh ) pd 16/8 yg lepas .
thnx kawan-2 sbb bagi present kat syira .. tulaa .. walau suda besar kann , dpt lha jgk hdiah ..


My Buffday Present 


n thnx sbb hadir time syira celebrate buffday syira .. hehehe .. suke sgt dapat smbut bufday kann .. 
KEK CHOCOLATE INDULGENCE



Niey adalah hadiah paling terbaikk syira datang .. thnx STELLA , MIA and HAFIZAH .
Yang "ELMO" tu nama dye STEMI .. Yg Bear pink uh nama dye FIFIY






JANGAN LUPA LIKE DAN COMMENT SEKALI YEA :)

Jumaat : #alKisah kawan-2 (Kawan Zaman dulu dan Sekarang)

Asslmmualaikum .. Heyy readers2 yg dikasihi..

#marimarimari .. 
Syira ada story psal kawan2 syira ..

okayy .. da siap sedia .. 

Tajuk : Kawan Zaman dahulu dan Zaman sekarang !!

Hot x tajuk kt atas . uh .. hehe .. 
act , Syira nk kongsi dgn pmbaca2 sumer gmbar geng2 syira zaman dorg2 kecik2 dlu ..

**dupdapdupdap
 p/s : kiri adalah Zaman dahulu , kanan adalah zaman sekarang

aippp !! sebelum tu ..
Syira nux tunjuk gmbar syira time kechik dulu ..

jengjengjeng !!!!




chomel kann syira waktu kecil2 dulu .. hehehe .. (perasan jap)

sekarang , kawan2 syira pulakk okeyhh ..


Yang pertama : DATO ASH




Yang Kedua : LYN GURLS








Keempat : NAWFARL DARIEN






Keenam : SYAF STEFAN



Ketujuh : AMY ANIZ


Chomel kan mereka time kechik2 dulu .. Ada yg berbeza , ada yang still sama ..
k0rg boleyh nmpak kann persamaan dan perbezaan ..

p/s : rambod manusia sama hitam , tapi hati lain-2 :)

JANGAN LUPA LIKE DAN COMMENT SEKALI YEA :)

2nd GiveAway by LyssaSecret

Assalammualaikum !


Sebelum apa-2 , Syira nak ucapkan Selamat menyambut ulangtahun Lyssa yg ke 19 tahun (kita sebaya)..
hope you always heppy bersama-2 orang yg tersayang :)

Sempena buffday Cik Lyssa yg chomel tuh , dye nak adakan GiveAway !
so , Syira pun try-2 laa join kann .. (mana tahu nasib baik)

Korg nak join sekali ? 
Bole sahaja , juz [tekan sini]

Dan syarat-syarat nye :

1. Follow Blog Lyssa (kalau tak nak pun tak pe . Tak paksa :) 
2. Buat satu entry yang bertajuk : "2nd GiveAway by LyssaSecret". 
3 . Tempek Banner di atas dalam entry tersebut. 
4. Send link tersebut ke ruang Comment Entry Ini. 
5. Tag kepada 3 orang Rakan Blogger anda.

 *Pemenang akan dipilih melalui Random.Org :) 
Dateline : 10 September 2011 



Follow sudah , buad entry pun sudah , tempek Banner pun selesai , send link sudah ..
Dan Syira tag kepada 3 orang rakan Syira :


JANGAN LUPA LIKE DAN COMMENT SEKALI YEA :)

Aduhayy ! Putus Chenta Lagi :'( - Tips


heyy olls my reader !!
Walamak.. Cik syira dan Cik Wan da putus ke ?? Bia btol kann ??
ahahahaha .. Xlaa .. I still dengan chenta aty sy Cik Wan ..
skg I juz nk bg tips pasal perpisahan .. perpisahan la pulak kann . ahahaha ..
Yelaa .. tgok fren-2 I yg bru-2 ptus uh .. Frust jewpp .. namao laa cmni .. nk tgok korg hepy larhhh !! Sekarang I nak share dengan korang semua macam mana nak elak dari rasa sedih hiba tak terhingga selepas ditinggalkan bekas boypren/girlpren korang.
Setiap orang pasti sedih dengan setiap kehilangan, tak kira la hilang boypren ke, hilang harta benda ke, atau pun kematian seseorang yang disayangi. Dalam kontek ni I bincang tentang BoyPren/girlpren. Bukan suami, bukan skandelous tapi Teman Lelaki/Perempan dimana korang belum ada apa-apa ikatan yang sah! Kalau TUNANG tu boleh gak kot masuk pot ni..





Perasaan kecewa dan sedih selepas perpisahan berlaku adalah perasaan yang paling perit sekali, korang akan dapati ada antara korang yang akan mengelamun, tenung dinding sampai boleh tembus dinding tu, ada yang akan kurung diri dalam bilik berhari-hari, berminggu-minggu, berbulan-bulan… tapi jangan sampai bertahun, masa depan korang panjang lagi. Ada pulak yang akan cari kawan paling rapat, untuk bercerita gundah gulana yang menimpa hati, lepas tu mula la cerita 2 3 jam tak habis-habis, kalau dalam henpon tu sampai kena charge pulak.





Tips pertama untuk Gembira Selepas Break:
Perpisahan buatkan korang sedih, jangan nafikan. Korang rasa nak menangis, menangis ler! Teriak puas-puas sampai tank air mata dah kering. Tapi agak-agak yer nak menangis pun, kasi tempat private yer. Jangan pulak anjurkan program realiti Public Displays Affaction.
KeDua:
Seperti biasa, hubungi teman-teman paling rapat dengan korang/atau family korang. Jangan call si ex pulak! Korang cerita puas-puas perasaan korang tu kat member2 korang. Tak kisah le kena charge henpon ke atau chatbox yang dipenuhi dengan ayat2 putus cinta korang. Sharing is caring, dan pada masa yang sama boleh mengurangkan beban yang ditanggung. Lagi best, kalau korang buat konferens dlm YM ke Skype ke, lagi cepat kurang masalah tu. InsyaAllah
Ke-Tiga:Keluar dari tempat kurungan anda, pergi le shopping ke buat activity yang korang tak pernah buat ketika bersama si -X. Gi Spa ke, saloon ke, cantikkan diri anda. Biar seanggun bak bidadari. Mana tau kalau keluar dari spa terus terserempak dengan si X, baru dia nyesal lepaskan korang dulu. Jadikan diri anda selasak yang mungkin, g gym, join tomoi club ke, paling tidak pun jogging. Selain menyihat kan dan distract pikiran korang dari pikirkan si X, mana tau kot-kot ada brader kat tempat tu yg bisa menarik perhatian korang dan 100 kali lebih baik dari si X. 0ha, kan dah ada pengganti tu.
Layan diri korang sebaik mungkin, beri kan layanan yang si bekas teman lelaki tak mampu berikan. Contoh : kalau berduit belikan bling-bling baru, jam baru, tedi bear yang lagi besar dari si X. Ala pandai2 la korang layan diri korang, Korang lebih mengetahui diri korang sendiri.
keEmpat:
Setiap yang terjadi ada sebabnya. Korang berpisah dengan si X, perkataan pertama patut keluar dari mulut korang ialah “Syukur Alhamdulillah”. Kenapa? Kita tak dapat mengagak masa depan kita, seandainya masa depan kita di takdirkan hancur dan haru biru sekiranya masih bersama si X. Oleh itu kita patut syukur dgn perpisahan ini. Jangan menyalah kan takdir, jangan pikir “kebaikan” andai korang masih lagi bersama si dia. Benda yang sudah lepas, biarkan lepas. Korang kena teruskan hidup untuk masa depan, bukan hidup meratapi masa lepas.

keLima:Dekatkan diri dengan Tuhan. Jangan le masa happy-happy lupa Allah, masa sedih baru nak kembali ke jalan yang benar. Tapi itu lah manusia. saya, korang dan semua boleh dikatakan lupa Allah tatkala kegembiraan duniawi mengaburi diri. Allah menurunkan sedikit musibah seperti perpisahan, untuk mengingatkan kita yang Allah Maha Esa masih menyayangi kita.
keEnam:Dah kembali solo, ini lah masanya untuk korang ramaikan network korang. Macam mana nak ramaikan kawan2? Jangan segan silu untuk buka Facebook ke friendster ke paling koman buka la tagged, add le pakwe-pakwe hensem dalam tu. Say HI kat diorang. Sure diorang dengan secepat keta lumba Ferari diorang akan reply. Tapi pasti kan korang letak la avatar secute semolek yang mungkin.Gembirakan hati anda semaksimum mungkin ~Tapi jangan sampai lupa Tuhan ler. Enjoy aktivity dengan kawan2 lama mahupun baru, gelak ketawa yang boleh membuatkan korang lupa akan si X.
Ketawa Penawar Duka. Statement ni bukan saja direka-cipta untuk tontonan umum jer, inilah saat nya untuk praktik statement tersebut. So apa lagi, buka Cartoon Network, Nick mahupun Adik di 9, tonton rancangan/movie yang boleh bikin korang ketawa dan tersengih.Jangan pulak korang gi layan lagu tangkap leleh, nescaya la tips-tips di atas mahupun tips dari pakar pun tidak akan berhasil. Jangan memain dgn kuasa sebuah lagu.
keTujuh:Beramal jariah. ha.. ini tips rasanya susah nak dapat walaupun tanya dari PakCik Gugel, takde orang letak pasal ni lagi. Tatkala bersedih, kurangkan kesedihan dengan bersedekah dan beramal jariah. Sedekah wang bagi yang mampu, tapi kalau kin, kin kurang bersedakah dengan duit/cash!. Almaklumle kat KL ni ramai dari Burma la Indon la, tubuh badan sihat, tapi mintak sedekah juga! Apakes!… Seeloknya bersedekah pada kanak-kanak, contoh bagi coklat ke, budak-budak tak leh main duit. hehe. Bukan pada manusia je, pada makhluk Allah yang lain pun boleh, kasi kucing jalanan makan ke. Sure korang akan bangga dan seronok dengan aktiviti kebaikan seperti tu. Cayalah!Ringankan kesedihan ditanggung dgn amalan mulia.
keLapan:Jangan harap dia pulang ke sisi mu. Yakin kan pada diri anda si dia takkan pulang-pulang kepada mu. Berpijak lah di bumi yang nyata, di realiti!Sedar atau tidak, yang membuatkan korang sedih bukan nya saat dia say babai kat korang, tapi setiap kenangan korang bersama dengan si X. Tak dapat dinafikan kenangan itu lah yang tak dapat korang lupakan. Begitu juga tuan pengarang sorang ni.Nak tanak, korang terpaksa juga meredah keperitan itu. Tinggalkan kenangan tersebut lebih baik dari mengharap pada harapan yang tak pasti. Itu lebih menyiksa kan hidup. TInggalkan kenangan, cari kebahagian yang baru bersama insan yang lebih baru ;)
**usah biarkan dirimu ditenggelam oleh kesedihan, bangkit dan cari keceriaan untuk dirimu sendiri



Ok itu sahaja tips untuk merawat hati terluka korang. Boleh pakai tak? Ikut korang, tapi tips-tips di atas adalah dari kajian , and pengalaman sendrik.
Bila diri sudah gembira, senyuman dan kecerian terpancar dari wajah anda, pasti bisa mengcuit hati setiap mata yang memandang




**A smile is a powerful weapon, you can even break ice with it.






JANGAN LUPA LIKE DAN COMMENT SEKALI YEA :)

Epy Buffday (LYN)


hey kakak !! (sbb da tua)
heppy buffday yg ke-25 thun ..
ahahaha ..

nahh !!
amek hdiah nieyy !!

chocolate indulgence cake for you sayang !!

and 


sejambak bunga rose biru utk kau kakak TUA ..

p/s utk kau : SELAMAT HARI LAHIR .. SEMOGA MURAH REZEKI DAN PANJANG UMUR ..
SEMOGA DAPAT JODOH CEPAT .. AKU NAK TGOK KAU SENTIASA HEPPY LAA LYN ..
WLAU OTAK AKU NIE LUPA KT KAU , TP KAU TETAP SAHABAT AKU LYN ..
AKU SAYANG KAU AND SUMER KAWAN-2 AKU YANG LEN ..
JGN SEDIH-2 LAGI TAUKK ORG TUA :P



IKHLAS : SyiraWan

JANGAN LUPA LIKE DAN COMMENT SEKALI YEA :)

New Design Blog :)

heyy all peeps !

setelah bertungkus lumus berhari-2 menyiapkan blog Syira nie , akhir siap jugakk ..
pening pale ouh utk bg blog nie sedap mata memndang ..
dan hasilnya , Alhamdulillah ..
Dpt jugakk syira blog yg okay nie ..

Credit to : Lyssa , Aina , Syamira dan blog Impecferct without you :D


**tutorial blog mereka-2 inilah byk sgt bg syira cara-2 dan tip-2 utk bg blog kelihatan kemas :) thnz you all .. korg punya tuto blog mmg terbaikkkk ..

JANGAN LUPA LIKE DAN COMMENT SEKALI YEA :)

Raya Aidilfitri 2011

Xdapat balik kampung 

Anak-2 : ayah , jum laa balik kg raya thun niey .
Ayah : bajet sudaa lari , xdpt dikejar 

means : mmg thun nie sy n fmly sy beraya di KL laa jwb nyer .. xdpat balik MELAKA ..
 da 4 thun berturut-2 beraya kt KL.. rnduu kt suasana raya kmpung ..
pasang pelita time malam raya , kacau dodol smpai ke pagi , bakar lemang ..
ble lgy bole saya buad sumer bnda nie ..

Beraya tanpa orang tercinta ..

Buu , sdeyh laa sy sbb xdpt beraya dgn awk .. awk terpaksa ikut fmly awk kann ..
nk buadd cmne kan syg , kte terpakse REDHA dengan sumer nieyh ..
SELAMAT HARI RAYA SAYANG ..
MAAF ZAHIR DAN BATIN SAYA MOHON PADA AWK ..
INGAT , JAUH MANA SEKALIPUN KITA , CINTA KITA MILIK KITA ..
OKEYH SAYANG .. ILOVEYOU :)




p/s utk KAWAN2 : SELAMAT HARI RAYA DARIPADA WAN & SYIRA .
KAMI BERDUA MEMOHON MAAF KPD KORG IF ADE TERBUAD SALAH DAN SILAP.
DARI HUJUNG RAMBUT KE HUJUNG KUKU KAKI ..
HARAP DIMAAFKAN .. 
KIRA ZERO-ZERO OKAYYHH ..
WE LOVE YOU FRENNZZ !!


Elakkan bermain mercun .. (korg da besar kann, jgn jd bebudak)
sayangilah org yg tersayang !!


kepada yg pulang ke kampung , BERHATI-2 DI JALAN RAYA ..
SEMOGA KEHADIRAN ANDA DISAMBUT DENGAN KEGEMBIRAAN ..
BUKAN DENGAN TANGISAN.


SELAMAT BERHARI RAYA :)




Ikhlas : WanSyiraLove2803

JANGAN LUPA LIKE DAN COMMENT SEKALI YEA :)

Epy Buffday (EBY)

my lovely daughter 
semalam bersamaan 7/8 buffday my daughter tersayang .. Hepy buffday anak mama ! da besa larh dye kann .. aishh ~ ble laa mama nk jmpe ngn ank mama s0rg nie un .. pape pun , Hepy buffday syg .. mama alwys syg kan Eby tauwk ! tamao nakal-2 ukeh .. if ada pape prob , meyh story mory ngn mama auww .. Iloveyou :)

kek nie special utk anak mama .. wlau pun xdpt nk bg betul-2 ..

nah !! ambil skli ngn ptung DOMO niey .. ahahahaha 

JANGAN LUPA LIKE DAN COMMENT SEKALI YEA :)

Epy Buffday (STELLA)


heyy KAU ! daa tua da yerk kau niey .. ahahah .. pape pun , hepy buffday laa kt kau yea kwan .. 1 Jun 19** .. thnx to your mum sbb lahirkan KAWAN yg baik cm kau utk aku .. n GIRLFIE yg cun utk DATO ASH .. ahaha .. meriah kaann kteorg buad suprise party utk kau .. trkjut kann , kan .. ahahaha .. tp kesian present kau ilang begitu saja .. nnty aku bg lagi yerk utk kauu .. tp besh kann dpt bunga dri yg tersayang .. ahahaha .. penat 0uh kami menjinjing bunga uh dari Petaling Street ke Just K .. pegi singgah beli kek lgy .. ahahaha .. tape , janji kau heppy kann, kaann . Il0veyou laa KAWAN .. jgn asik nk gado-2 ngn ash .. Smile :)


tukang bawak bunga ! peeewiit ..



JANGAN LUPA LIKE DAN COMMENT SEKALI YEA :)

mereka terbaekk !

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

heys ! sorry syira da lme xupdate blog disebabkan bz ngn study n event-2 syira ! bwt , bru-2 
nie syira ada buad gathering utk kwn2 syira .. s0 , mmg terbaekk laa time gathering uh .. n syira dpt knal dgn rmai mmbe .. SYAH , MIA , FARL , NIKIE , ES , SAM , AYKEE , HIRO , MIEMIE , IS and ramai lgy .. aktiviti ktorg , berkenalan , pegi lunch , karoke , bowling and shisha .. malas maw ckp byk , tgok laa pix-2 kt bawah niey yea ! hope u all enjoy yaa !!!





















P/S : korankkk sumer terbaekkkkk !


JANGAN LUPA LIKE DAN COMMENT SEKALI YEA :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...